Jaki serwis polecacie w Łodzi lub okolicach (nie ASO)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • octaviawrc
    Rider
    • 2007
    • 337
    • Octavia III combi (5E5)
    • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
    o 21?
    gdzie ?
    SPRZEDAM TANIO
  • witkow
    Classic
    • 2006
    • 16

Jak w temacie, żeby nie było za drogo, ale pewnie i żeby znali się na Skodach.

Dziś dzwoniłem do obu ASO w Łodzi ale ich ceny są dość wysokie, ciekawe, że między nimi też jest spora różnica.

Komentarz

• harnas75
      Ambiente
      • 2006
      • 102

Podobno dobry serwis jest na Pabianickiej 177 (za Point - S), Auto Car chyba, ale nie sprawdziłem tego doświadczalnie bo na razie nie było potrzeby. Wiem, że ma dobre opinie. Z tego co widzię przejeżdzając obok to zawsze jest tam pełno samochodów więc chyba dobrze to o nim świadczy.

Jeżeli chodzi o ASO to różnice są duże bo wszystko zależy od widzimisie kierownika ( niby jest cennik ale i tak w końcu jest inaczej). Nie polecam Ci Zimnego (Wójtowska, Rzgowska), u Bednarka byłem raz i zrobili na mnie dużo lepsze wrażenie. U Zimnego niby jest taniej ale wkładają Ci zamienniki (pytaj się zawsze czy części oryginalne), z problemem nie ma sensu jechać bo i tak nie naprawią. Na fakturze pojawiają się cuda. Mówisz sprawdzić łączniki, a oni smarują łączniki itd.
      Nie mówiąc, że proste czynności zajmują im wieki. Do tego mam wrażenie, że w obu ASO (Bednarek, Zimny) Twój samochód to myszka doświadczalna (średnia wieku pracowników to pewnie ze 20 lat albo i mniej . Jeżeli masz wybierać ASO to chyba jedź do Bednarka (Szczecińska albo Dobroń).

Komentarz

• witkow
        Classic
        • 2006
        • 16

Na Pabianickiej już byłem ale Fabią, generalnie jest OK, aczkolwiek wg mnie tylko 2 mechaników zna się na Skodach, pozostali to młotkowi. Niestety ostatnio mi podpadli, dlatego szukam innego serwisu.

ASO - u Zimnego kiedyś bywałem, ale też przestałem po rozszczelnieniu chłodnicy przez nich podczas wymiany czujnika. Fakt ceny mają z kosmosu chociażby w porównaniu do Bednarka.

Komentarz

• Arrakis
          Drive
          • 2006
          • 40

To zaczyna być plaga i nie tylko w ASO Skody. Ci którzy są dobrzy, po 16 świadczą "usługi dla ludnosci" lub po prostu odchodzą i zakładają własny interes. Do tego doszły wyjazdy na zachód. Do niektórych ASO strach wejść bo średnia wieku specjalitów oscyluje w granicach 18+zasadnicza służba wojskowa. No cóż, ile się płaci pracownikowi, takiego pracownika się ma.
          Co do Łodzi, znajomi z którymi rozmawiałem uciekają od Zimnego i polecają (jak na razie) Bednarka. Poza ASO? Nic mi nie przychodzi do głowy.

Arrakis

Komentarz

• witkow
            Classic
            • 2006
            • 16

Znalazłem na Piłsudskiego 135, dzwoniłem, rozmawiałem z właścicielem może być sensownie gość od 10 lat specjalizuje się w Skodzie. może zaryzykuję i podjadę zobaczyć jak tam wygląda, generalnie podobno mogę być przy samochodzie podczas prac.
            Zobaczymy.

Komentarz

• Arrakis
              Drive
              • 2006
              • 40

Rozpoznanie bojem :diabelski_usmiech . Daj znać później, jak to przeżył twój szkodnik.

Arrakis

Komentarz

• rafi22
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 666
                • Octavia III (5E3)
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Warsztat na Piłsudskiego 135 specjalizuje się w grupie VW. Mój kolega jeździ do nich Seatem i sobie chwali. Podejście do klienta OK, ceny OK.

Komentarz

• Paweł T
                  Elegance
                  • 2006
                  • 784

o nie wiedziałem o tym na Piłsudskiego, muszę sprawdzić,
                  do tej pory jeździłem do Shella, ale tylko podstawowe wymiany, niektóre naprawy w Nastapolu.
                  TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• art
                    Classic
                    • 2006
                    • 6

Witam na forum, to mój pierwszy post,
                    dawniej jeździłem leonem tdi asv,(teraz octa I tdi) i miałem kilka przygód u mechaników - z serwisów, które odwiedziłem najlepsze wrażenie zrobił Tomasz Krausyyk w Łodzi, ul. Hortensji. Facet ma serwis bosh, specjalizuje się w grupie VW. Nie jest może najtańszy ale od razu widać, że wie o czym mówi - w moim przypadku szybko i trafnie diagnozował problem

Komentarz

• M
                      Classic
                      • 2007
                      • 7

Jeśli chodzi o Autoryzowane serwisy to zdecydowanie polecam jeden z serwisów Bednarka albo ten w Dobroniu lub w Łodzi.
                      Serwisuję tam swoją trzecią Skodę (Fabia, Tour, II) i naprawdę mogę się wyrażać o tym serwisie w samych superlatywach.
                      Nie autoryzowanych serwisów nie znam więc nie polecam.

[ Dodano: Wto 16 Sty, 07 13:09 ]
                      Sorry nie zauważyłem, że chodziło o serwis nieautoryzowany. Sorry.

Komentarz

• Adamu
                        L&K
                        • 2006
                        • 1384

ja jestem bardzo zadowolony z panów na Pabianickej.
                        niedrogo i solidnie, częsci nowe i używane, orygilane i zamienniki z fakturą lub bez

panowie z Łodzi kto jeszcze reflektuje na spocik? http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=7434

Komentarz

Pracuję...